(Bogradio 006): Kan man forestille sig noget mere gastronomisk og sanseligt vildt end at besøge alle europæiske trestjernede restauranter over en tre-års periode? Fire danskere ikke bare fik ideen, men de gennemførte den også og gjorde en bog derom.

Bogradio tog til bogreception på restaurant Kong Hans Kælder i København for at indsnuse stemningen ved offentliggørelsen af værket til kold champagne og lækre små lækkerrier. Køkkenchef Thomas Rode Andersen er en af forfatterne.

Resultatet er en 3,5 kilo tung moppedreng af en guide til visuelt velbehag. Side efter fed side stønner man sig gennem et bombardement af indtryk fra restauranter, der sandelig ved, hvordan de kildrer det visuelle – godt hjulpet af fotograf Claes Bech-Poulsen.

Forfatterne, der omfatter både vin- og madeksperter, gør sig ingen ulejlighed med at anmelde maden. Det lader de Guide Michelin om. Advokat og vinskribent Tom Uldall beskriver drikkevarerne omkring med særlig opmærksomhed for omgivelserne i restauranterne. Madeksperten Bent Christensen koordinerede og bidrog.

I reportagen taler Bogradio med alle fire bidragydere, som deler deres begejstring over oplevelsen.