De mest populære forfattere gennem tiden

Bøger har tryllebundet verden i mange tusinde år. Og nogle forfattere har været i stand til tryllebinde mere end andre.

Mange har bogreolerne proppede med bøger fra både kendte og mindre forfattere, og som det fremgår andetsteds her på siderne, er “bøger det smukkeste tapet”.

Men omgivelserne betyder naturligvis også noget, når man skal nyde en god bog i favoritstolen. Lyset skal være i orden, komforten skal være god, og det “rigtige” tapet skal naturligvis også være indbydende for hele familien, når man læser. Trænger tapetet til en udskiftning kan man med fordel besøge Familietapeter.dk og finde et bagklæde til rummet, der giver den helt rigtige stemning.

Her tager vi et kig på de forfattere, som gennem tiderne har fyldt mest på bogreoler, biblioteker og natborde verden over.

William Shakespeare

Den britiske forfatter, der levede fra 1564 til 1616, betegnes som den største britiske forfatter og som en af verdens ypperligste dramatikere. Shakespeares værker, som blandt andet inkluderer “Romeo og Julie”, er oversat til alle tænkelige sprog og findes i fire milliarder kopier verden over.

Agatha Christie

Den produktive britiske kvinde beskrives ikke uden grund som krimidronningen over dem alle. Med over 70 romaner, som er solgt i fire milliarder eksemplarer, er Agatha Christie en af verdenshistoriens bedst sælgende forfattere. Agatha Christie levede fra 1890 til 1976.

Barbara Cartland

Når det kommer til at skrive mange bøger, er der dog meget få, der kommer op på siden af Barbara Cartland. Den britiske forfatterinde skrev cirka 720 romaner og er optaget i Guiness Rekordbog for at have udgivet flest romaner i løbet af et år. Flere steder fremgår det, at hun har solgt 750 millioner bøger, men det tal er dog usikkert. Barbara Cartland var 98 år gammel, da hun døde i 2000.

Harold Robbins

Harold Robbins er måske ikke helt så kendt som de tre ovenstående kolleger, men forfatteren, der skrev bestselleren “Nådesløse Verden” har faktisk solgt tre kvart milliard eksemplarer af sine værker. Han nåede at skrive 35 romaner, hvoraf mange blev filmatiseret.

Georges Simenon

Den første ikke-engelske forfatter på listen er belgiske Georges Simenon, som skrev over 400 romaner og noveller. 75 af bøgerne handlede om detektiven Jules Maigret, som mange vil nikke genkendende til. Simenon har solgt cirka 700 millioner eksemplarer.

Danielle Steel

Romantiske romaner og Danielle Steele er nærmest blevet synonymer. Den amerikanske forfatterinde har 165 bøger på samvittigheden og har angiveligt solgt mellem 300 og 800 millioner eksemplarer af sine tårepersere.

J.K. Rowling

Med sine bøger om Harry Potter ramte den britiske forfatterinde et guldæg af en anden verden. J. K. Rowling har indtil videre solgt en halv milliard bøger om troldmandsuniverset på Hogwarts – og salget er slet ikke stoppet endnu. Og Rowling har også andre bestsellere på samvittigheden.