Biografier om sportsstjernernes liv

Er du vild med fodbold eller en bestemt fodboldspiller, så har du sikkert forsøgt at google dig frem til mere information om vedkommende på nettet. Ofte finder man forskellige interviews, hvor du kan læse mere om fodboldspillerens baggrund, opvækst og fremtidsdrømme. Men hvis du gerne vil fordybe dig i en sportsstjernes liv, så find ud af, om netop din favoritfodboldspiller, favorittennisstjerne eller favoritgolfspiller har udgivet en biografi. Ofte står forlagene nemlig på spring for at udgive biografier, der handler om de kendte sportsstjerner. Det er desuden meget almindeligt, at biografien bliver skrevet af en journalist – så den er altså ikke skrevet af stjernen selv, men det gør ikke historien mindre interessant. Der er ofte megen hype omkring biografier af sportsstjerner, og bøgerne sælger i stakkevis, og de fås både som trykte bøger og lydbøger. Hvis du foretrækker at lytte til spændende lydbøger, kan du tilmelde dig en streamingtjeneste på nettet. Dermed får du – for et fast beløb om måneden – fri adgang til tusindvis af lydbøger og e-øger, herunder også de eftertragtede biografier om sportsstjerner.

Niklas Bendtner

”Niklas Bendtner – begge sider” er en biografi om den kendte danske fodboldspillers liv og karriere. Bogen er skrevet i tæt samarbejde med journalisten Rune Skyum-Nielsen. I bogen følger man Niklas Bendtners opture og stjernestunder som professionel fodboldspiller hos Juventus og Arsenal, om at kæmpe sig til tops og om at blive far til en skøn dreng. Ligeledes hører man om nedturene med druk og alkohol, skandaler, motorvejsulykke og om at miste jordforbindelsen.

André Agassi

”Open” er en biografi om André Agassi, en af vor tids allerstørste tennisstjerner. André Agassi har på imponerende vis vundet 8 Grand Slam titler og har ligget nummer 1 på verdensranglisten. Vejen dertil har dog været en hård kamp, og som dreng hadede han at spille tennis. Hans far pressede ham til at spille tennis dag ud og dag ind, og selvom André strittede imod, så endte han alligevel med at blive verdens bedste tennisspiller. Biografien handler også om, hvordan André Agassi langsomt lærte at forvalte sit eget talent og frigøre sig fra sin dominerende far.

Nadia Nadim

Hvem påstår, at kvinder ikke kan spille fodbold? Har man set stjerneangriberen Nadia Nadim på fodboldbanen, er der ingen tvivl om, hvor stort et fodboldtalent hun er. I biografien ”Nadia Nadim – min historie” fortæller hun, i samarbejde med Miriam Zesler, historien om sit liv. Nadia Nadim kommer fra en velhavende afghansk familie, men faren blev brutalt henrettet af Taliban, og som niårig flygtede Nadia sammen med sin mor og fire søstre mod England, men endte i Danmark. I begyndelsen boede de på et asylcenter i Nordjylland, men snart begyndte Nadia at spille fodbold i en lokal fodboldklub, hvor man fik øjnene op for hendes talent, og hun brillerede til EM i 2017. Ud over at spille på det danske landshold, spiller hun også hos Manchester City, sideløbende med at hun er ved at færdiggøre sine medicinstudier. Hun er helt sikkert en fighter og et positivt forbillede for mange.