Bøger til det fri

Bøger er livets salt for mange mennesker – de læser hele tiden og nyder at leve sig ind i en bogs univers. Litteraturens særlige egenskab er, at den gode forfatter alene gennem sit sprog formår at skabe et helt univers af personer, deres miljø og omgivelser, forhold til andre mennesker og deres arbejde, som læseren så skaber inde i sit hoved og kan få glæde af. De fleste inkarnerede boglæsere kender den sorgfyldte følelse, det giver, når man nærmer sig slutningen af en bog, man virkelig har nydt at læse. Åh, tænker man, kunne den gode oplevelse ikke bare vare lidt længere?

Mange bruger også bøger som ferielæsning, og selv om mange ferier foregår ved poolen under sydlige himmelstrøg, er der også mange, der vælger at tage bøger med på camping, hvor end turen så går hen. Vælger man at campere i vores klima, kan det være en god idé med noget tøj fra 8848 Altitude, som er velegnet til trekkingture også i det kolde og våde klima, som vi møder under vore himmelstrøg. Hvis man gerne vil læse udendørs, kan en lækker varm jakke eller bukser, der kan holde vinden ude, være en rigtig god hjælp til at holde varmen.

Inspiration til læsningen

Man kan også få inspiration til læsning mange steder, blandt andet på denne side, www.bogradio.dk, hvor der er masser af inspiration til læsningens glæder. Også biblioteker, internettets søgesider, de fysiske boghandler og mange andre steder kan man finde inspiration til, hvad man skal læse.

En af de mest populære genrer er kriminallitteratur, som har vundet enormt indpas de sidste årtier. Nogle af de største salgssuccesser de senere år er krimier, som er blevet verdenskendte. Forfattere som den afdøde svenske forfatter Stieg Larsson med hans Millennium-trilogi og Jussi Adler Olsen med hans mange bøger om afdeling Q er blevet verdenssuccesser, og folk vender i spænding på bøgerne fra de kendte krimiforfattere.

En anden populær genre er biografien, som der også udkommer et stort antal af hvert år – både biografier skrevet af folk rundt omkring en person, og selvbiografier, hvor en person selv beskriver sit liv og sine oplevelser.

De senere år er der blandt andet kommet selvbiografier fra Michelle Obama, Bill Clinton og andre politiske koryfæer, som er blevet læst over hele verden, men også selvbiografier fra sportsstjerner er meget populære. Ind imellem undrer mere modne læsere sig over, at ikke mindst sportsstjerner og kendisser fra populærmusikkens verden får udgivet selvbiografier, inden de er fyldt 30 år, men sådan udvikler tingene sig jo. Tidligere var selvbiografien nok mere et punktum for en lang karriere end et stadium på vejen.

Læsning er for mange den største glæde i livet ved siden af familie og børn. Ja, for mange er bøgerne næsten som kære familiemedlemmer, som der skal pusles ekstra godt om.