Store danske digtere – i bogform og på plakaten

Når først man er blevet bidt af at læse digte, så er det svært at lægge fra sig igen. I Danmark har vi store digtere som Søren Ulrik Thomsen, Inger Christensen, Tove Ditlevsen, Pia Tafdrup og Henrik Nordbrandt. De har alle i mange år beriget os med vidunderlige og udfordrende digte.

Mød digterne gennem værket

Digterne møder man først og fremmest, når man læser deres digtsamlinger, eksempelvis Lyden af skyerne af Pia Tafdrup. Det kan man gøre alene derhjemme, hvis man gerne vil læse selv, eller man kan melde sig ind i en læseklub, som diskuterer disse digteres værker. Nogle gange bliver der også udbudt kurser på fx aftenskoler og folkeuniversitetet, hvor man gennemgår digterværker, og det kan man blive meget klogere på ved at deltage. Så kan man også møde ligesindede, der er glade for at læse digte.

Vælg mellem mange flotte poesi-plakater

Vil du gerne have et digt af fx Søren Ulrik Thomsen eller Inger Christensen hængende på din væg i stuen, så kan du købe en af de såkaldte poesi-plakater, hvor et uddrag af digtet er trykt på en flot baggrund. Du finder desuden et stort udvalg af smukke Rammer hos Dearsam, så du kan få indrammet plakaten. Poesi-plakater på væggen sender selvfølgelig et signal om, at du kan lide at læse digte, men de er også utroligt dekorative at have på væggen. I udvalget af poesi-plakater vil du helt sikkert kunne finde et digt, du holder af eller som understreger en bestemt stemning, du gerne vil have i dit hjem.

Mød digterne på festivaler

Digterne møder ofte op på litteraturfestivaler, hvor du kan høre dem læse op af deres digtsamlinger. Her får du nogen gange mulighed for at stille spørgsmål til digterne, hvis der er noget omkring deres digte, du gerne vil have svar på. Det kan være meget inspirerende at møde digterne på denne måde.